Agenda

Search by keyword, genre or free-text


Mosterd & Sakti: Paradise... A Woman?

Mosterd & Sakti: Paradise... A Woman?

Related topics

Tropentheater

Dans

Eigentijdse Nederlands-Indonesische dansproductie

Na een succesvolle zuid-oost Aziatische tournee is de bijzondere Nederlands-Indonesische co-productie Paradise a woman? inmiddels begonnen aan een uitgebreide Nederlandse tournee.

Deze voorstelling verbindt het ongebruikelijke bewegingstheater (minang silek/pentjak silat) van de matriarchale Minangkabau uit Sumatra met eigentijdse dans en videoprojecties. Vier Indonesische dansers gaan de strijd op het podium aan met drie Europese moderne dansers.

Gemaakt in Jakarta door de wereldwijd gelauwerde Minang theatermaker Boi G Sakti en de Nederlands-Indische choreograaf Gerard Mosterd handelt deze surrealistische multimedia-dansvoorstelling over de strijd tot overleving van een door vrouwen geleide en
vormgegeven maatschappij zoals bij de Minang.

Mosterd maakt voorstellingen waarin hij autobiografische (Indo-Europese), literaire en hedendaagse thema?s verwerkt. Sakti?s werk is een voortzetting van de danskunst van zijn inmiddels overleden moeder, de spraakmakende choreografe Suid Gumarang. Bessie Award- winnaar Sakti ontwikkelt eigenzinnig en eigentijds danstheater vanuit matriarchale thema?s die diep geworteld zijn in de Minangkabau-gemeenschap (een regio van West Sumatra). Hij linkt deze thema?s aan hedendaagse onderwerpen en zijn bewegingsidioom komt voort uit een emotionele natuurverering.

Verbondenheid en afzondering, de samenhang tussen mensen, de manifestatie van het individu in de omringende wereld, komen aan bod.
Deze kleurrijke, fascinerende voorstelling verweeft eigentijdse dans op een even vanzelfsprekende als verbazingwekkende manier met tot de verbeelding sprekende videobeelden. De projecties laten een reis zien van het oorspronkelijke paradijs tot een hedendaagse variant en worden ondersteund door een intrigerend klanktapijt van Minang componist Donni Irawan gecombineerd met electronische samples van Paul Goodman en Leon De Lorenzo.

Met: David Fitrik, M. Mislam, Eka Oktaviana, Verawaty uit Indonesie, Naomi Deira, Wendel Spier en Ya'ala Szomoru.

This performance combines the unusual movement theatre (minang silek/pentjak silat) of the matriarchal Minangkabau of Sumatra with contemporary dance and video projections. Four Indionesian and three European dancers face each other on stage.

17 November 2007 | 20:30 | Grote Zaal

? 18.00

Indonesia Japan Netherlands